Logo Medina horizontal-1

Ulje od čurekota – 250 ml

Nefiltrirano, hladno cijeđeno čurekotovo ulje koje zadržava sva ljekovita svojstva. Pristupačna cijena, zagarantovani rezultati.

 • Jača imuni sistem

  Poznato je da čurekotovo pomaže u poboljšanju metabolizma i fleksibilnosti zglobova, poboljšava probavni sistem i podržava zdravlje kardiovaskularnog i imunološkog sistema.

 • Anti-kancerogeni učinak

  Timokinon u ulju crnog sjemena može uticati na programiranu ćelijsku smrt u nekoliko vrsta ćelija raka. To uključuje rak mozga, leukemiju i ćelije raka dojke.

 • Smanjuje krvni pritisak

  Ulje čurekota je također efikasno u smanjenju krvnog pritiska i nivoa holesterola.

medina-curekot-250ml

Ulje od čurekota – 250 ml

20.00KM

Od najfinijih sjemenki čurekota, procesom hladnog cijeđenja, proizvodimo za vas ulje čurekota visokog kvaliteta.

Vrijedni sastojci čurekotovog sjemena su zasićene i nezasićene masne kiseline, proteini, beta karoten, kalcij, željezo, tiamin, niacin, folna kiselina…
Upravo bogatstvo masnih kiselina čini ga moćnim saveznikom u borbi protiv raznih alergija. Naime, masne kiseline djeluju protivupalno, potiču zacjeljivanje kože i smanjuju alergijske reakcije.

Preporučujemo

Odlično i za...

Uzimati u manjim količinama

Alergije

Probavne probleme

Nesanicu, umor i depresiju

Preporučujemo

Šta izdvaja Medina Čurekotovo Ulje?

Za razliku od mnogih proizvoda dostupnih na tržištu, Medina Čurekotovo Ulje nije obično eterično ulje obogaćeno ćurekotom. Ovo ulje je potpuno čisto, nefiltrirano, i dobijeno od sirijskog čurekota.

Nutritivne vrijednosti u 100g proizvoda

Energetska veijednost (kJ/kcal):3764/899
Masti (g) od toga:99.94
Zasićene masne kiseline (g):15.70
Ugljeni hidrati (g) od toga:<0.1
Šećeri:<0.1
Proteini:<0.1
So:<0.1

Primjena Čurekotovog Ulja

Američki i arapski naučnici su tokom protekle decenije pomoću modernih i njima svojstvenih metoda, analizirali ovu nevjerovatnu biljku. Sva dosadašnja istraživanja dovela su do toga da čurekot djeluje kako na pojedinačne organe koji su pod nekom vrstom bolesti tako i na kompletan organizam putem imunološkog sistema i pročišćavajuće preko debelog crijeva, tako da je korist ove biljke zaista višestruka.

Primjena čurekotovog ulja veoma je bitna. Stoga pripremili smo za vas detaljno uputstvo za primjenu. 

medina čurekotovo ulje

Ko kaže da je ovo ulje ljekovito?

ttps://www.spandidos- publications.com/10.3892/ijo.25.4.857
https://link.springer.com/article/10.1007/ s11250-019-02091-x
https://www.sciencedirect.com/science/ article/pii/S1319016417301391
https://www.sciencedirect.com/science/ article/abs/pii/S1094553908001223

Recenzije

Šta naši klijenti kažu o nama

Haris B.
  Haris B.

  Kupac

  Ljudi da vam nešto kažem kao konzument čurekotovog ulja, onako subjektivno, pristrasno, otvoreno i ponosno; Medina čurekotovo ulje morate kupit! Jer vrijedi!

  Belmin R.
   Belmin R.

   Kupac

   Em' domaće em' premium kvalitet.

   Ćurekotovo ulje i imunitet: Često postavljena pitanja

   Narudžbe možete vršiti putem naše web stranice www.medinaproducts.ba zatim putem naše Facebook i Instagram stranice, te putem telefona na broj 062 817-318 (Viber, WhatsApp, Telegram).

   Cijena dostave iznosi 7KM, a isporuka naših proizvoda vrši se u sve gradove u Bosni i Hercegovini. Plaćanje se vrši po preuzimanju paketa. Dostava se plaća u konvertibilnim markama (KM). 

   Rok isporuke je 24/48h radnim danima. Vikendom se vrši dostava isključivo u gradove u koje brza pošta dostavlja pakete subotom. Za mjesta u koja se ne vrši dostava subotom, paketi dolaze ponedjeljkom.

   Medina products nudi mogućnost “cijene na veliko” uz određene uvjete. Za cijene na veliko obratite se putem telefona na broj 062/817-318. 

   Za sada Medina products nema fizičku lokaciju, te prodaju vršimo isključivo online. U 2023. godini planirano je otvaranje fizičke lokacije, o čemu ćete biti obavješteni. 

   Medina products ne vrši međunarodnu dostavu. Dostava je isključivo na teritoriju Bosne i Hercegovine. Medina products proizvode možete kupiti putem naših distributera u EU.