Logo Medina horizontal-1

Dobrobiti Medina čurekotovog ulja

Kada je u pitanju Medina čurekotovo ulje, moramo naglasiti da se radi o visoko kvalitetnom hladno cijeđenom ulju koje je prilikom obrade zadržalo sve zdrave i kvalitetne supstance. Porijeklo sjemena iz kojeg se cijedi Medina Čurekotovo ulje je Sirija, što je ujedno i najkvalitetnija vrsta čurekotovog ulja koja postoji u svijetu.

Medina Čurekotovo ulje je nefiltrirano ulje te tako ima tamniju boju zbog ostataka sjemena koje je jako tamne, odnosno crne boje. Samim tim, naše vrhunsko ulje zadržalo je sve zdrave tvari koje pozitivno utiču na organizam čovjeka.

Generalno je čurekot biljka koja je najprisutnija na području arapskih država, međutim, svoju primjenu je rasprostranila na cijeli svijet i tako postala broj jedan kada je riječ o prirodnom i učinkovitom lijeku za sve bolesti.

Po čemu je ulje čurekota posebno?

Ovo jedinstveno ulje sadržava u sebi timokinon, esencijalnu linolnu masnu kiselinu i oleinsku kiselinu. Sadržava vitamine B skupine, Omega 3 i Omega 6 masne kiseline te preko stotinu različitih vitamina i minerala koji služe u korist vašeg zdravlja. Odličan je za njegu cijelog tijela i njim možete njegovati kosu, kožu, nokte, tretirati bubuljice, fleke, alergije, a o unutrašnjoj primjeni možemo reći samo da je lijek za sve.

Ovo ulje ima veoma posebnu i intenzivnu aromu koja se većini ne dopada, međutim, ne pije se u velikim količinama pa ne predstavlja preveliki problem konzumirati ga. Također ovo ulje možete u manjim količinama dodavati u hranu kako biste im pojačali ukus a uz to će i brže potaknuti probavljanje jela. Ukoliko volite intenzivnije i zanimljive ukuse i orijentalnu hranu, pomješajte maslinovo i čurekotovo ulje sa vrlo malo jabukovog ocata.

Važno je napomenuti da se prženje na ovom ulju nikako ne preporučuje.

Njega lica i kose čurekotovim uljem

Ovaj nevjerovatni lijek ima protuupalna, protugljivična i antiseptična dejstva te se kao takav veoma često koristi za njegu problematične i veoma osjetljive kože. Kada su u pitanju upalni procesi na koži, čurekotovo ulje umiruje upalu, te je odlično za masažu kod upalnih stanja.

Hrani i obnavlja oštećenu i umornu kožu, te joj vrlo brzo vraća živost i mekanost. Ukoliko tražite idealno rješenje za brzo tamnjenje kože, ovo ulje je idealno čak i za to jer potiče tamnjenje.

Također, koristite ga za mitisere, flekice, akne, psorijazu, ekceme i infekcije, alergije i suhoću – odličan je dodatak za svakodnevnu njegu i brigu o licu i tijelu.

Kada je u pitanju njega kose, ukoliko vas muči ispadanje kose koje više ne možete kontrolirati, pokušajte s ovim uljem. Ono će ojačati vaš korijen, obnoviti kožu glave te će stimulirati folikule i povećati rast.

Njegovu učinkovitost možete pojačati tako što ćete ga kombinirati sa raznim drugim esencijalnim i biljnim uljima i dodacima kako biste napravili masku za kosu.

Imunomodulatorna svojstva čurekota

Čurekotovo ulje obnavlja ljudski organizam te doprinosti liječenju autoimunih bolesti. Spriječava razvoj već postojećih bolesti i odlična je mjera zaštite protiv svih napasnika koji mogu naštetiti ljudskom organizmu.

Čurekotovo ulje modelira imunološke reakcije te pospješuje zdrav i normalan rad cijelog tijela.

Antibakterijsko djelovanje

Ovo ulje ima antibakterijska svojstva koja spriječavaju rast i razvoj raznih bakterija, pa tako i onih najopasnijih. Neka od istraživanja koja su sproveli naučnici dokazala su da čurekotovo ulje može uništiti čak i neke bakterije koje su otporne na sve vrste antibiotika.

Protugljivično djelovanje

Studije koje su rađene na istraživanju učinkovitosti čurekotovog ulja dokazale su da ovo ulje uništava gljivice kao što su Candida, Microsporum canis, Trichophyton mentagrophytes, Epidermophyton floccosum, Trichophyton rubrum, Trichophyton interdigitale i dr. Nakon ovog istraživanja čurekotovo ulje je počelo da se koristi prilikom liječenja gljivica širom svijeta.

Tretiranje dijabetesa i kancerogenih ćelija

Kada je u pitanju liječenje dijabetesa, čurekot se pokazao kao jedan od najboljih prirodnih lijekova i učinkovito smanjuje nivo šećera u krvi. Ukoliko svakodnevno konzumirate čurekotovo ulje, smanjuje se nivo glukoze te se spriječava nastanak inzulinske rezistencije. Ovim postupkom se povećavaju funkcije beta stanice i smanjuje se glikosilat hemoglobin.

Kada su u pitanju kancerogeme ćelije odnosno tumorke stanice, čurekot je nevjerovatan kao terapija za ovako teške bolesti, ali je idealan i kao preventiva koja može smanjiti šansu za pojavu ovakvih problema.

Osim što djeluje kao imunomodulator, čurekotovo ulje je veoma korisno kod agresivnih oblika tumora kada se prilikom korištenja smanjuje bol i ublažavaju problemi.

Čurekot pomaže kod sniženja holesterola

U čurekotovom ulju se nalaze nezasićene masne kiseline koje uveliko vraćaju ravnotežu lipidima. Samim tim spriječavaju upalne procese u krvnim sudovima. Timokinon koji se u velikoj količini nalazi u ovom ulju snižava holesterol veoma učinkovito.

Još neke od dobrobiti čurekotovog ulja

Osim što jača imunitet, spriječava pojavu bakterija te učinkovito liječi gljivice, ovo nevjerovatno ulje također liječi urinarne infekcije. Veoma efikasno pomaže kod liječenja alergija i astme, čuva zdravlje srce, reguliše probavnu i rješava probavne smetnje, pomaže kod jačanje kostiju, zuba i liječi bolesne desni. Pored toga, učinkovito rješava probleme sa žučnim i bubrežnim kamencima, poboljšava pamćenje i koncentraciju, spriječava pojavu bora itd.

Dobrobiti ovog nevjerovatnog lijeka se zaista ne mogu pobrojati, zato se preporučuje za konzumaciju svim uzrastima a nuspojave ovog ulja još uvijek nisu zabilježene.

Iz naše ponude možete naručiti Medina čurekotovo ulje u bocama od 250 ml, 500 ml i 750 ml.

Ukoliko želite kupiti Medina čurekotovo ulje kupite kliknite OVDJE.

Posjetite našu FacebookInstagram web stranicu.

Podijeli