Logo Medina horizontal-1

Na koji način čurekotovo ulje može pomoći u održavanju zdravlja organizma?

Na koji način čurekotovo ulje može pomoći u održavanju zdravlja organizma?

Čurekotovo ulje dobiveno je iz sjemena biljke Nigella sativa koja se uzgaja u južnoj Aziji, Africi i srednjem istoku. Ovo ulje je poznato po svojim blagotvornim učincima na zdravlje, a jedan od njih je i poboljšanje imuniteta. U nastavku saznajte više o tome kako čurekotovo ulje može pomoći u održavanju zdravlja organizma.

Što je čurekotovo ulje?

Čurekotovo ulje je prirodno ulje koje se dobiva iz sjemena biljke Nigella sativa, poznate i kao crni kumin. Biljka je poznata po svojim blagotvornim učincima i koristi se u tradicionalnoj medicini već stoljećima.

Ulje se dobiva hladnim prešanjem sjemena biljke, a bogato je različitim hranjivim tvarima poput vitamina, minerala i esencijalnih masnih kiselina.

Kako čurekotovo ulje pomaže u održavanju zdravlja imuniteta?

Čurekotovo ulje sadrži brojne hranjive tvari koje su ključne za jačanje imunološkog sistema. Prije svega, ulje sadrži velike količine vitamina C, E i A, kao i minerala poput željeza, cinka i selena, koji svi zajedno pomažu u jačanju imuniteta.

Osim toga, čurekotovo ulje bogato je i esencijalnim masnim kiselinama poput linolne kiseline, koje pomažu u održavanju zdravlja srca i krvnih žila, a također imaju i protuupalna svojstva.

čurekotovo ulje

Kako koristiti čurekotovo ulje za poboljšanje imuniteta?

Čurekotovo ulje može se konzumirati na različite načine, uključujući dodavanje u salate ili jela, kao i korištenje u obliku kapsula. Preporučena doza za odrasle osobe je 1-2 žličice ulja dnevno.

Ulje se također može nanositi na kožu kako bi se smanjili simptomi određenih stanja poput ekcema i psorijaze, a također se može koristiti za masažu kako bi se smanjio stres i napetost.

Koje su još prednosti čurekotovog ulja?

Osim jačanja imuniteta, čurekotovo ulje ima brojne druge prednosti za zdravlje organizma. Primjerice, dokazano je da smanjuje upale i ublažava simptome astme, poboljšava probavu i može smanjiti rizik od raznih vrsta raka.

Podržava probavu

Čurekotovo ulje može pomoći i u održavanju zdravlja probavnog trakta. Ovo ulje ima protuupalna svojstva koja mogu pomoći u smanjenju upale i iritacije u crijevima. T

akođer može pomoći u sprečavanju problema s probavom poput zatvora, proljeva i nadutosti.

Poboljšava zdravlje kose i kože

Osim što pomaže u održavanju zdravlja unutarnjih organa, čurekotovo ulje može pomoći i u poboljšanju zdravlja kose i kože. Zbog svojih antioksidativnih svojstava, čurekotovo ulje može pomoći u sprečavanju oksidativnog stresa koji može uzrokovati oštećenje kože i kose.

Također može pomoći u smanjenju peruti i drugih problema s vlasištem.

Jača imunološki sustav

Imunološki sustav igra ključnu ulogu u održavanju zdravlja organizma. Čurekotovo ulje može pomoći u jačanju imunološkog sistema zbog svojih protuupalnih i antivirusnih svojstava. Također sadrži tvar thymoquinone koja može pomoći u povećanju broja bijelih krvnih stanica, što je važno za borbu protiv infekcija.

Smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti

Kardiovaskularne bolesti su jedan od vodećih uzroka smrti u svijetu.

Čurekotovo ulje može pomoći u smanjenju rizika od ovih bolesti zbog svojih protuupalnih i antioksidativnih svojstava. Također može pomoći u smanjenju krvnog pritiska i holesterola, što su čimbenici rizika za srčane bolesti.

Čurekotovo ulje je prirodni lijek koji može pomoći u održavanju zdravlja organizma na mnogo načina. Od jačanja imunološkog sistema do poboljšanja zdravlja kose i kože, ovo ulje ima mnoge koristi.

Međutim, važno je napomenuti da čurekotovo ulje ne bi trebalo biti zamjena za medicinsku njegu. Ako imate zdravstvene probleme, uvijek se obratite svom liječniku.

Ukoliko želite kupiti Medina čurekotovo ulje kupite kliknite OVDJE.

Posjetite našu FacebookInstagram web stranicu.

Podijeli