Logo Medina horizontal-1

Čurekotovo ulje kao lijek za sinuse i druge upale

Znate li koliko je čurekotovo ulje dobro kao lijek za sinuse i druge upale i upalne procese u tijelu? Sinusi su šupljine u kostima lubanje ispunjene zrakom. Nalaze se iznad obrva. Te u kostima obraza, iza nosnog grebena i između očiju.

Sinusi su prekriveni sluznicom. Ta sluznica izlučuje sekret. Zrak ulazi u sinuse kroz male otvore u kostima. Oni omogućavaju komunikaciju s nosnom šupljinom. Ako bilo koji od tih otvora bude blokiran zbog zadebljanja , zrak ne može ulaziti u sinuse. Istovremeno sekret koji se stvara u sinusima ne može više izlaziti van. Tim procesom nastaje upala sluznice.

Takvo stanje se naziva upala sinusa ili sinusitis.

Sinusitis se može podijeliti na akutni, koji traje do 3 sedmice, i hronični, koji može trajati od nekoliko mjeseci, pa čak i godinama.

Akutni sinusitis najčešće nastaje kao posljedica prehlade, alergije, bakterijske infekcije i sl. Uzročnici su virusi, bakterije i gljivice.

Hronični sinusitis nastaje zbog čestih akutnih stanja, alergija, astme, ali i zbog devijacija nosnog septuma i sl.

U oba slučaja organizam ima smanjenu otpornost prema infekcijama tačnije, slab imunitet, pa je uravnoteživanje imunološkog stanja i prvi korak u liječenju sinusitisa.

Zbog toga se preporučuje korištenje čurekotovog ulja prije svega kako bi se regulisao imunitet. A potom kako bi bio i odgovarajuća terapija za liječenje upale sinusa.

lijek za sinuse i druge upale

Simptomi upale sinusa

Najčešći simptomi upale sinusa su: glavobolja i bol u području oko očiju, obraza, nosa i čela. Te zapušen nos sa zeleno-žutim sekretom. Osjećaj pritiska u licu koji se pogoršava kod naginjanja prema naprijed. Pojavljuju se i temperatura, slabost i umor, smanjen osjećaj mirisa te bol koja se širi u zube.

Iako se uspješno liječi, u rijetkim slučajevima sinusitis se može pretvoriti u ozbiljniju bolest.

Sastav i ljekovitost ulja čurekota

Među glavnim sastojcima su:

 • folna kiselina
 • kalcij, željezo, bakar, cink, fosfor,
 • alfa linoleinska kiselina,
 • nigelon,
 • timokinon,
 • beta sitosterol,
 • bjelančevine,
 • vitamini B1, B2, B3,
 • omega 3 i omega 6 masne kiseline,
 • miristinska, palmitinska, palmitoleinska,
 • stearinska, oleinska, linoleinska i arahidonska kiselina.

Tretiranje upale sinusa čurekotovim uljem

Upala nosnih šupljina, suhi kašalj, bronhijalna astma, gripa – sva navedena stanja možete uspješno liječiti ljekovitim čurekotovim uljem.

Pitate se na koji način?

Kada su u pitanju sinusi i oboljenja vezana za sinuse – 5 puta dnevno namazati unutrašnjost nozdrva uljem od čurekota. Zatim jako udahnuti i izbaciti šlajm na usta. To ponoviti nekoliko puta. Terapija traje 3 dana ali i više što zavisi od stanja bolesnika.

Medina Čurekotovo ulje

Kada je u pitanju proces cijeđenja našeg ulja, moramo naglasiti da se radi o visoko kvalitetnom hladno cijeđenom ulju koje je prilikom obrade zadržalo sve zdrave i kvalitetne supstance.

Porijeklo sjemena iz kojeg se cijedi Medina Čurekotovo ulje je Sirija, što je ujedno i najkvalitetnija vrsta čurekotovog ulja koja postoji u svijetu. Medina Čurekotovo ulje je nefiltrirano ulje te tako ima tamniju boju zbog ostataka sjemena koje je jako tamne, odnosno crne boje.

Samim tim, naše vrhunsko ulje zadržalo je sve zdrave tvari koje pozitivno utiču na organizam čovjeka.

Medina čurekotovo ulje je 100% bez primjesa i ne miješa se niti sa jednim drugim uljem.

Mi se povodimo hadisom Poslanika Muhammeda salallahu alejhi ve sellem koji prenose imami Ahmed, Muslim, Ibn Madže i Tirmizi: “Ko vara nije od nas (ne pripada nama)”, tako da koristimo pažljivo odabrano sjeme čurekota najbolje kvalitete na evropskom tržištu i iz njega dobijamo 100% čisto hladno cijeđeno čurekotovo ulje bez primjesa.

Također, radi se o ekstra djevičanskom i organskom ulju.

Medina čurekotovo ulje možete naručiti u bocama od 250 ml500 ml 750 ml.

Ukoliko želite kupiti Medina čurekotovo ulje kupite kliknite OVDJE.

Posjetite našu FacebookInstagram web stranicu.

Podijeli