Logo Medina horizontal-1

Iskustva korisnika čurekotovog ulja

Iskustva korisnika čurekotovog ulja zaista su zadivljujuća. Ovaj nevjerovatni lijek donio je mnoštvo pozitivnih rezultata širom svijeta. Nekoliko pozitivnih iskustava vam donosimo u nastavku teksta.

Šta je zapravo ulje čurekota?

Ulje čurekota i njegovo sjeme koriste se već hiljadama godina. Rekao je Allahov Poslanik Muhammed s.a.v.s.: “U čorokotu ima lijeka za svaku bolest, osim za smrt.“

Ulje čurekota se koristi u svim zemljama svijeta i vrijednosti njegovog djelovanja su dokazane kroz upotrebu od strane najvećih ljekara u historiji čovječanstva, kao što su Hipokrat i Ibn Sina (Avicenna), za kojeg se kaže da je bio liječnik liječnika.

Ulje čurekota je u Egiptu već u vrijeme faraona igralo veliku ulogu pa je tako u grobnici faraona Tutankamona nađena flaša sa uljem čorokota. Islamski učenjaci prenose, da su faronovi ljekari već prije 3000 godina koristili ulje čorokota protiv mnogih bolesti. Također je zabilježeno da su Nefretiti i Kleopatra uživale u koristima ulja čurekota.

Iskustva korisnika čurekotovog ulja

Bez neželjenih efekata

Ulje čurekota je veoma efikasno i sigurno za korištenje, i može ga koristiti gotovo svaki. Efekti i pozitivan učinak ostvaruje se redovitim, odnosno ustrajnim korištenjem uz ispravno doziranje. Uz ispravno korištenje ovo ulje ne može izazvati nikakve neželjene efekte.

Ono što je jako bitno napomenuti jeste da se ulje čurekota preporučuje koristiti kod ozbiljnih bolesti obavezno uz savjetovanje s ljekarima za ostale, redovite tretmane. I da ni po koju cijenu ne prepuštaju slučaj samo ulju čurekota.

Trudnicama se ne preporučuje upotreba ovog lijeka. A djeci se preporučuje konzumiranje pola od propisane doze. Također, bolesnici s transplatiranim organima ne smiju koristiti ulje.

Čurekot za kožu

Kada su u pitanju akne i drugi problemi na koži, često se pacijenti javljaju ljekaru beznadežni. Jer ne pronalaze rješenje iako su već dali mnogo novaca na razne preparate koji im, nažalost, nisu pomogli. Zabilježeni su mnogi slučajevi liječenja problema s kožom u kojima je čurekot bio spasonosni lijek koji je uspio riješiti probleme.

Osobe koje su koristile čurekot za njegu kože lica i tijela navode kako je čurekot uspio spasiti njihovu kožu od problema. Te također navode da je ovaj nevjerovatni lijek uspio hidratizirati njihovu kožu. Koža je postala mekana i glatka. Korisnici koji su imali slične probleme navodili su i to da su ulje čurekota koristili i kao sredstvo za masažu, cirkulaciju i kao masku za lice u kombinaciji s medom i maslinovim uljem.

Primjena čurekota za kožu lica veoma je raznolika. Neki bi ulje čurekota ostavili na licu pola sata prije spavanja, drugi bi ga koristili kao piling s mješavinom zrnaca kafe. Također, postoje i ono koji su stavljali ulje čurekota ujutro 20 minuta prije šminke, te oni koji su mješali ulje čurekota sa limunovim, narandžinim i jabukovim prirodnim sokom.

Čurekot u borbi protiv bora

Bore su najveći problem kada ih želimo ukloniti prirodnim putem, bez zatezanja lica i drugih sličnih tretmana. Pozitivni učinci čurekota na smanjenje bora javili su se širom svijeta. Naime, korisnici su naveli kako je čurekot uspio nakon samo nekoliko dana da donese značajnu razliku pri smanjenju bora, te je ujedno rješavao problem i ispucale i suhe kože.

Korisnici su obično koristili masku od čurekota pola sata do sat vremena prije spavanja. Skidali bi je toplom vodom i nježnim, prirodnim sapunom.

Iskustva korisnika čurekotovog ulja

Bolovi u tijelu

Zvuči nevjerovatno kada pomislite da biste nanošenjem nekog ulja mogli spriječiti i smanjiti pojavi bolova u raznim dijelovima tijela? Čurekotovo ulje je zapravo pomoglo u tome mnogima. Korisnici su pisali kako je čurekot pomogao samo prostim redovitim nanošenjem na bolno mjesto, uz odgovarajuću masažu. Ključ je prije svega u redovitoj primjeni.

Oslabljen imunitet

Kada je u pitanju oslabljen imunitet, u proteklih deceniji jedan od napopularnijih i najučinkovitijih lijekova u borbi za imunitet jeste upravo ulje čurekota. Korištenje čurekotovog ulja jedan je od najjednostavnijih načina za jačanje imuniteta i vraćanje organizma u biološku ravnotežu.

Mnogo je i naučnih istraživanja koja su provedena i kojima je utvrđeno da sjeme čurekota sadrži više od 100 vitamina, minerala, i hranljivih tvari koji pozitivno djeluju na ljudsko zdravlje.

Čurekot u borbi protiv visokog krvnog pritiska i povišenih triglicerida

U borbi protiv visokog krvnog pritiska nažalost postoji i onih koji su godinama pokušavali da dovedu svoje zdravlje u normalno stanje, međutim, bezuspješno.

Pored higijensko-dijetetske mjere i promjene stila života uglavnom se pristupa liječenju hipertenzije lijekovima- Ti lijekovi su naprimjer: diuretici, beta-adrenergički blokatori, alfa-adrenergički blokatori, blokatori kalcijskih kanalića, inhibitori enzima angiotenzin-konvertaze, antagonisti angiotenzinskih receptora itd.

Otkriveno je da je ulje čurekota bogato polifenolima i tokoferolima. Fiksno ulje sastoji se uglavnom od masnih kiselina, naime linoleinske, oleinske, palmitinske i stearinske kiseline. Thimookinon je farmakološki najaktivniji sastojak koji se obilno (30–48%) nalazi u čurekotu, zajedno s njegovim derivatima kao što su ditimokinon, timohidrokinon i timol. Ovim svojim sastavom, čurekot je uspješno pomogao mnogima širom svijeta prilikom borbe za snižavanje krvnog pritiska.

U borbi protiv šećera u krvi

15 minuta prije doručka i večere uzeti 1 supenu kašiku ulja, pomiješanu sa 1 čašom čaja od cimeta. Obavezno izmjeriti vrijednost šećera prije i poslije uzimanja terapije te ukoliko je šećer niske vrijednosti ne uzima se terapija. Mnogi su potvrdili pozitivne učinke kada je u pitanju ovaj zdravstveni problem.

Ulje čurekota je zaista lijek za razna oboljenja.

Medina čurekotovo ulje je 100% bez primjesa i ne miješa se niti sa jednim drugim uljem.
Mi se povodimo hadisom Poslanika Muhammeda salallahu alejhi ve sellem koji prenose imami Ahmed, Muslim, Ibn Madže i Tirmizi: “Ko vara nije od nas (ne pripada nama)”, tako da koristimo pažljivo odabrano sjeme čurekota najbolje kvalitete na evropskom tržištu i iz njega dobijamo 100% čisto hladno cijeđeno čurekotovo ulje bez primjesa.Također, radi se o ekstra djevičanskom i organskom ulju.

Iskustva korisnika čurekotovog ulja

Medina čurekotovo ulje možete naručiti u bocama od 250 ml500 ml 750 ml.

Ukoliko želite kupiti Medina čurekotovo ulje kupite kliknite OVDJE.

Posjetite našu FacebookInstagram web stranicu.

Podijeli